URL szerepe

A domain név „feladata” nem ér véget a kiválasztással, a weboldal létrehozásakor és a működtetésnél is ügyelni kell a helyes url-használatra.

Az url cím a weboldalunk beazonosításán túl keresőoptimalzálás szempontból is hasznos. Az url maga is is rangsorolási szempont. Aloldalaink kialakításánál, akár programozással, akár statikusan alakítjuk ki azok szerkezetét, kerüljük a dinamikus url-címek használatát, s törekedjünk a cimek kizárólagos statikusokat használatára. A figyelmes oldalgazda ezt tudja és használja is tudását

Amenniyben sikerül megvalósítanunk, hogy weboldalunk aloldalainak url-jeit statikusan alakítjuk, az keresőoptimalizálás céljára a továbblépést jelenti, ha elhagyunk minden felesleges szót, és minél rövidebben fejezzük ki az oldalhoz kötődő címet, elnevezést. Sőt, ha lehet, ennek karakterszáma is a lehető legrövidebb legyen. Felesleges az urlcímekben a dátumok, alkönyvtárak… stb. használata, melyeket ha lehet, – kerüljünk. A lényegretörő url-cím legyen a cikk, vagy aloldalunk címe, vagy a kulcsszó.

A gyakorlatban például maga a domain név hivatkozásul szolgáló url-re a legrövidebb a /domain vagyis esetünkben a domain-nev.hu/domain.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemeket és tulajdonságokat használhatja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>