Jó business a .biz tartománynév?

Tartománynevek: van, minden, mint a búcsúban

Az átlag internet felhasználó leggyakrabban a .hu és a .com domain kiterjesztésekkel találkozik, sőt újabban az .eu is polgárjogot nyert. Ezeket megszoktuk, ismerjük, tudjuk melyik mit jelent, milyen körben érvényes.

Na, de mit kezdjünk egy olyan domain névvel, mint mondjuk az energetikai-tanusitvany.biz?


Az energetikai tanúsítvány példája 

Nos a .biz kiterjesztéstől sem kell megijednünk. Ezt ugyanis a .com „tehermentesítésére” találták ki és az üzleti életben használatos.

A Wikipédia táblája így mutatja be a különböző tartományneveket, köztük a .biz-t is, amely a business szó fonetikus írásmódjából született.

biz tld domain-nev

Az energetikai tanúsítvány innen kapja a tartománynevét.

 

Na, de nézzünk is példákat, működnek-e a különböző kiterjesztések!

A tevékenység nevét viselő domainek egyike .biz tartománynévvel: > Energetikai tanúsítvány

Igen, állapíthatjuk meg elégedetten, ez tényleg működik. A honlap maga, tartalmát tekintve igen bőséges, mindent megtudhatunk belőle ami a valóságos rezsicsökkentéshez szükséges! Megtudhatjuk, hogy hol, melyik településen, milyen feltételekkel, milyen dokumentumok birtokában kérhetjük az energetikai tanúsítványt.

Egy .eu példa: műszaki ellenőrzés 

De tegyünk próbát az .eu kiterjesztéssel, tartománynévvel is. Vajon működik-e a > műszaki ellenőrzés információit nyújtó honlap.
Lám, valamennyi tartománynév kitűnően működik a weben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemeket és tulajdonságokat használhatja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>