Domain

A domain (ejtsd: domén; magyarul: tartomány) az az egyedi internetes azonosító, karaktersor, elnevezés, amely a weboldalad neve. Leggyakrabban www. kezdettel adják meg, de e nélkül is használható. Magyarországot a .hu országjelölés (TLD) jelöli, így a leggyakrabban használatos hazai domian-végződés is ez.

A domain-név kiválasztásánál, már a regisztráció előtt érdemes alaposan átgondolni a választandó elnevezést, ugyanis a keresőrobotok (pl.: Google) már a domain-megnevezésben szereplő kulcsszót is kiemelten, kulcsszóként kezeli.

Éppen ezért megfontolandó a vállalkozás elnevezésének, a  cégnévnek alkalmazása, mely nem minden esetben előnyös a keresőrobotok szempontjából, de a kötőjeles alkalmazás is néha gyengítheti a keresési találatok arányát. A nehezen olvasható, nehezen betűzhető elnevezések választása a későbbi olvasást, beazonosítást nehezítheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemeket és tulajdonságokat használhatja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>